Stänger dörren om 2012 och öppnar dörren till 2013

2012

Hejdå 2012, du har varit ett år då mycket har hänt i mitt liv, kanske inte så mycket som synts utåt men inne i mig. Där har en stor förändring ägt rum, där har mitt hjärta åter vaknat till liv igen och där har min hjärna fått mycket ny föda som lett mig vidare på min vandring genom livet.

Inte har du varit mitt lättaste år, men heller inte mitt svåraste, det var din kusin 2011 som var det. Kanske var läxorna som lärdes under den mörka årstiden 2011, det som lyste upp min väg 2012.

Hoppets år var du i alla fall, där mitt hjärta började sjunga i en ljusare tonart än på mycket länge. Där gräset inte VAR grönare på andra sidan, men definitivt inte brunare heller. Där tankarnas smedja började smida sina järn varma och där mötena nu antog en ny karaktär. Och, jag växer fortfarande i mötena med andra, att få ta till sig en annan människa och bära din i sin hand… så vackert det är.

2013

Jag välkomnar dig unga år, där hoppet och tron leder vidare in i en ny era. För mig sker det på ett ytterst påtagligt sätt då jag påbörjar en ny anställning från den 7 Januari på biblioteket i Märsta. Något jag ser fram emot och känner mig stolt över att få ta del av, för om det är någon institution som betyder mycket för lärandet så är det i min bok biblioteken. Själv har jag utnyttjat biblioteken under större delen av mitt liv, som ung grabb följde jag med till bokbussen och lånade böcker. Sen när jag som yngling släpade hem (bokstavligen) partitur, fackböcker om musik, konst och fotografering, skönlitteratur och lpskivor med musik.

Den skolningen jag fick där kan ingen skola/utbildningsinstans ge det är jag säker på. Och att nu som en mogen man få ta del av och förvalta det arvet i min yrkesroll känns…. ja det det känns verkligen stort. Kanske kan jag ge någon en impuls som sätter igång att förflytta berg, på samma sätt som jag har gjort periodvis under mitt liv.

Så snart har vi dig här 2013, och vi ska omfamna dig och göra dig till ett år att minnas på alla tänkbara positiva sätt.