Söndagsfilosofen – Årets första tankar 2013

Årets första tankar 2013

50f0e626aac422c95f00000c

Mycket som är nytt i livet nu för mig, och det är så skönt att det börjat förändringen del två som jag väntat så på. 2011-2012 var de första stora förändringarna hos mig själv, del ett med andra ord där både mitt psyke och mitt fysiska yttre stärktes radikalt. Glädjen att hitta att när jag mår bra fysiskt så mår hela jag bra, i sanning ett holistiskt helande med andra ord.

Den stora förändringen hitintills i år är självklart mitt nya jobb på Märsta Biblioteket som jag nu nosat på under en vecka. Så mycket nytt att lära, så trevliga arbetskamrater och hur härligt är det inte att kunna hjälpa andra att finna vetande, kunskap, njutning och glädje. Just nu håller jag på med inskolning i arbetet i utlåningsdisken, oh där är det en hel del att göra som man inte ser utåt. Men varje ny kunskap gör mig mer nyfiken och glad att ta till mig mera. Och självklart leder det här mig till att läsa mer böcker också, lita på det. Så bli inte förvånad om det kommer någon bokrecension här längre fram! 🙂

Hälsa

Då hälsan har blivit ännu mer viktig för mig så tänkte jag berätta lite om vad jag gjort för att förbättra min.

  • Regelbunden träning – Jag har tränat med min boxningssäck och mina hantlar minst 4 gånger i veckan i snitt. Jag har kompletterat med powerwalks några gånger i veckan också.
  • Minskat på sockret rejält, inte tagit bort det helt tillåter mig lite i morgonkaffet främst.
  • Mindre portioner av maten. I övrigt inga förändringar.

På det här sättet har jag minskat på midjemåttet från 111 cm till mer hanterbara 90-91 cm, vikten som jag nu slutat hålla kollen på då den inte är lika intressant ur hälsosynpunkt har minskat från 102 kg till 83 kg. Jag har inte tagit någon före och efter bild för jag tycker bara att man blir deprimerad när man ser sådana, och undrar hur kunde man (dom) tillåta sig att förfalla på det sättet.

Och i och med det så uppnådde jag målet med att få bättre fysisk hälsa, och nu ska jag hålla träningen levande i resten av mitt liv och likaså mina tankar kring kosten.