Söndagsfilosofen del 76 – En resa tillbaka

En resa tillbaka

IMG_5992I helgen, som ju var midsommarhelgen, åkte jag på besök till min gode vän Eric Pihlstrand. Det var första gången jag var på besök hos honom, då förra gången var natten min Mamma gick bort. Eric var hygglig nog att den kvällen hämta mig på stationen och skjutsa mig till sjukhuset, för att sen mitt i natten hämta mig hem till sig så jag fick vila ut där efter allt. Eric härstammar från Hedesunda, och har sina föräldrar där så vi åkte ut dit, och jag fick gå och titta till graven, ta lite bilder och se hur det var ordnat med blommorna där. För min Mamma var det bland det viktigaste, det att blommorna var fina och att det var rent runt gravstenen.

 

IMG_6001
Då, där i Hedesunda, på kyrkogården där jag varit otaliga gånger, filosoferade jag lite över det som varit och konstaterade bland annat att förra året var jag hos Mamma på Midsommar. Vi satt där på hennes uteplats och njöt av sillen, den färska potatisen och utsikten. Pratade om stort och litet och då blev jag helt varm i hjärtat av det minnet. För det är ju det som är så svårt, att inte längre kunna prata direkt med dom, även om jag ofta kommer på mig själv med att föra en inre dialog med både Mamma och Pappa.

 

IMG_6033

MEN…. det var ingen ledsam resa dit. nej den var fylld med goda minnen av de goda samtalen, en goda maten (som jag lagade eftersom Mamma älskade min mat, eller vi åt på restauranger!) Av Jularna som jag firat där, midsommaraftnar, andra aftnar och all annan tid jag varit där.

Dom goda minnen finns kvar och det är dom vi ska vårda för framtiden, låta dom bära oss fram genom resten av livet och ge oss glädje och hopp inför framtiden.